Stadion: Stade de la route de Lorient
Marseille bijt weer in het zand
Jimmy Wouters

Rennes – Marseille 3-2

Marseille blijft in de staart van de klassering hangen na weer een nederlaag. Nochtans konden de bezoekers zich geen betere start bedenken. Al na 1 minuut spelen opende Niang de score. Lang wisten ze hun voorsprong echter niet vast te houden, want na amper 7 minuten hingen de bordjes alweer gelijk via Utaka. De wedstrijd bleef aardig om volgen en op het halfuur rondde Lamouchi een knappe actie van Niang af.  Maar vlak voor rust kwam Rennes toch nog langszij via een doelpunt van de Zwitser Frei.

In de tweede periode viel Marseille terug en was het betere van het spel duidelijk voor Rennes. De thuisploeg bleef druk zetten en na een uur spelen leverde dat dan de winning-goal op. Het was Källström die een voorzet van Courcuff wist binnen te werken.

Nice – Nantes 1-1

Een billijk gelijkspel tussen teams die elkaar waard waren. Beide ploegen namen elk één helft voor hun rekening waardoor de puntendeling logisch was.

Nice was tijdens de eerste periode de betere ploeg en opende al na 6 minuten de score via Bagayoko. De thuisploeg bleef verder druk ontwikkelen, maar wist de verlossende tweede treffer niet meer te maken. Na de koffie kwamen de kanaries opzetten. Er was nog maar nauwelijks afgetrapt of Grégorini noteerde al de gelijkmaker. Nantes bleef de betere ploeg maar tot scoren kwamen ze niet meer.

Sochaux – Lille 0-0 en Metz – Strasbourg 0-0

Sochaux - Lille en Metz - Strasbourg waren twee zwakke partijen waarin niet gescoord werd.

Sochaux speelde inspiratieloos tegen Lille, en kwam dan ook niet verder dan enkele persoonlijke acties van Dagano en Sylva. Lille stelde daar echter bitter weinig tegenover, waardoor 0-0 de logische eindstand was.

Ook de derby tussen Metz en Strasbourg leverde niet veel op. Beide teams probeerden wel, maar waren vooral voor doel onmondig. De beste kans was nog voor N'Diaye, maar zijn schot strandde op de lat.