Stadion: De Goffert
Belgen bezorgen RKC de overwinning
Jimmy Wouters

In Nijmegen stond zaterdagavond al een kleine topper op het programma. NEC en RKC Waalwijk bevonden zich immers na twee speelronden in de bovenste regionen van de ranglijst.

De wedstrijd beloofde veel, maar eens op het veld brachten beide ploegen maar een erg matige pot voetbal op de mat. De bezoekers domineerden in de openingsfase de partij. Iets voor het kwartier kwam RKC dan ook logisch op een 0-1 voorsprong via de derde seizoenstreffer van Hoogendorp. De Waalwijkenaren hielden de partij in handen, maar wisten de kloof niet te verdiepen. NEC kwam zo beter en beter in de wedstrijd en dat leverde in het laatste kwartier enkele mogelijkheden op, maar doelman Van Dijk hield zijn netten schoon.

Na de thee kwam de thuisploeg verder opzetten. Het duurde uiteindelijk nog ruim twintig minuten alvorens Niedzielan de Nijmegenaren gelijk bracht. Lang kon de thuisploeg niet genieten van die treffer, want luttele minuten later bracht De Ceulaer zijn team na een vreemde fase terug op voorsprong. Doelman Babos probeerde immers een terugspeelbal weg te koppen, maar hij sprong onder de bal door, waardoor De Ceulaer een niet te missen kans cadeau kreeg.

Het laatste half uur controleerde RKC Waalwijk de wedstrijd. Drie minuten voor tijd zorgde Janssen voor het tweede Belgische doelpunt van de avond.

Doelpunten: Hoogendorp (14.); Niedzielan (64.); De Ceulaer (67.); Janssen (87.)