Stadion: Het Kasteel
Eerste overwinning voor Sparta
Jimmy Wouters

Sparta heeft zaterdagavond NAC Breda op het Kasteel met 1-0 verslagen.

Het was een heel aardig duel, waarin beiden ploegen aanvallend voetbal speelden. De bezoekers uit Breda begonnen het beste aan de partij. Ze speelden enkele kansjes bij elkaar, maar men wist die mogelijkheden niet af te maken. De beste kans was nog voor Zwaanswijk, maar zijn kopbal ging naast. Gaandeweg de eerste periode kwam Sparta dan beter in de wedstrijd, zodat het spel goed op en neer ging. Toch bleef het bij een teleurstellende 0-0 bij de rust.

Na de pauze gingen beide teams gewoon op hetzelfde elan door. Beide ploegen gingen voluit voor de aanval, waardoor de supporters een erg aangename partij zagen. Na minder dan tien minuten spelen opende Sikora voor NAC de score, alleen zag hij zijn doelpunt wegens buitenspel afgekeurd worden. Sparta profiteerde van de vertwijfeling door het spel snel te hervatten. Zo kon Michels aan de rechterkant oprukken. Zijn voorzet belandde voor de voeten van Van den Bergh en die aarzelde niet: 1-0.

Ton Lokhoff stuurde zijn ploeg nog naar voren, maar ook in de slotfase kon de formatie uit Breda geen potten meer breken, waardoor de Spartanen hun eerste punten van het seizoen pakten.

Doelpunten: Van den Bergh (54')