Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Vast en goed stadion
RBC en Willem II delen de punten

RBC en Willem II hebben vanmiddag hun eerste puntje verdiend door 1-1 gelijk te spelen. Beide ploegen kregen nochtans een hoop kansen, maar wisten die niet te verzilveren.

Tijdens de eerste helft domineerde Willem II de partij. De troepen van trainer Robert Maaskant drukten de thuisploeg bij wijlen tot tegen het eigen doel vast. Veel kansen werden gecreëerd, maar de afwerking bleef andermaal in gebreke. De Roosendalers mochten al lang tevreden zijn dat ze met 0-0 de kleedkamers mochten opzoeken.

De thuisploeg kwam als herboren uit de kleedkamer en bood fel weerwerk. Maar ook bij de Roosendalers faalden de aanvallers. Tien minuten voor tijd viel dan eindelijk een treffer. Het was onze landgenoot Sidney Lammens die voor de thuisploeg een strafschop benutte. Nauwelijks twee minuten strafte die andere Belg, Tom Caluwé een communicatiefout van de thuisjongens genadeloos af.