Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Achter de Kazerne
Engmann zorgt voor anti-climax
Truyens Himke

KV Mechelen geraakte woensdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel in zijn eerste competitiewedstrijd tegen Union Sint-Gillis. De Maneblussers stonden zelfs geruime tijd met één man meer op het veld na een rode kaart voor Bongumba.

De wedstrijd startte met één minuut vertraging, tijdens deze minuut werd Philemon Peeters herdacht, de voormalige ploegafgevaardigde van KV Mechelen.

Malinwa startte gretig aan wedstrijd en liet zien de drie punten thuis te willen houden. De bezoekende goalie kreeg dan ook meteen een verwittiging van Patje “Boem Boem” Goots, maar deze laatste stond buitenspel.
Union had moeite om zich aan te passen aan de drukte rond het veld, de 6000 bezoekers hadden er zin in en dit had neveneffecten op het veld. Maar na enkele minuten kwam daar verandering in en kwamen de Brusselaars als maar meer in het spel.
Voor de eerste echte dreiging was het een goed kwartier wachten, Yve Thijs probeerde vanop links, Coppens stond echter op de juiste plaats. En ook Goots waagde zijn kans op een inworp van de uit schorsing terugkerende Berck Beelenkamp, ook hier zonder resultaat. De enige kans die Union in de eerste 40 minuten bijeenvoetbalde was een kopbal van Bongumba.
Net voor rust kwam er dan toch wat meer actie op het terrein, Dhont draaide zich vrij in de zestien en werd neergehaald. Scheidsrechter Gumienny twijfelde geen seconde en legde de bal op de stip. Voor Goots een gemakkelijke klus en 1-0, maar de vreugde duurde welgeteld 50 seconden. Eric Bongumba kon genieten van een fout in de Mechelse defensie en zette de 1-1 op het scorebord. Maar ook zijn vreugde was van korte duur, geen dertig seconden na zijn goal werd hij voor goed van het veld gestuurd. Na zijn doelpunt achtte Bongumba het nodig het thuispubliek uit te dagen. Eerder had diezelfde aanvaller het al aan de stok gehad met de ganse Mechelse verdediging en daarbij iedereen in het harnas gejaagd . Na de rode kaart leek de rust hersteld, tot Gumienny in de aandacht wou staan en in het midden van een Mechelse aanvalsactie afloot terwijl Ben Van Briel zijn hoofd tegen de bal zette en scoorde. Goal afgekeurd wegens één seconde afgefloten.

Na de koffie werden het zware minuten voor Union, dat met tien verder moest tot het einde van de wedstrijd. Malinwa domineerde, maar tot echte kansen kwamen ze niet.
Ook de bezoekers streden met man een macht en dat leverde af en toe goede kansen op.
Iets later moest de scheidsrechter het spel stil leggen toen de watersproeiers in werking traden. Na een korte verfrissing werd de wedstrijd terug op gang gefloten.
KV Mechelen bleef proberen om de netten voor de tweede maal bol te zetten, maar het kende geen geluk bij de afwerking. Noch Goots, Veheyden, Masina of Thijs kreeg de bal voorbij Coppens. Tot tien minuten voor tijd Thijs door buitenspelval glipte, de bal over de bezoekende goalie stiftte, de bal mooi volgde tot aan de lijn en dan Engmann met de eer wou gaan lopen. Het enige waar Engmann geen rekening mee had gehouden, was dat hij buitenspel stond en het doelpunt terecht werd afgekeurd. Hierdoor haalde hij zowel zijn medespelers als zijn supporters op de hals.
Mechelen wou nog wel, maar kon niet meer en bleef dus steken op 1-1.

KV Mechelen heeft alvast zijn eerste wedstrijd in tweede nationale niet verloren en kan terugkijken op een behoorlijke wedstrijd. Zaterdag volgt er de verre verplaatsing naar Virton, waar al weer gestreden zal worden voor de volle buit.