Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Riazor
Eerste zege voor Betis, Atlético stelt opnieuw teleur
Tonnelier Caroline

Betis heeft zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken.  Op eigen veld won het met 1-0 van Osasuna.  De bezoekers uit Navarra slaagden er dus niet in revanche te nemen voor de verloren bekerfinale van vorig seizoen.

Bij Betis raakte Doblas tijdig fit.  Xisco, Oliveira en Edu vormden de aanval van de thuisploeg.  Elía kreeg in het doel van Osasuna de voorkeur op Ricardo en Cruchaga hield Cuéllar op de bank.  In de eerste helft lag het spel te veel stil om van een aangename partij te kunnen spreken.  De doelmannen moesten wel een paar keer tussenkomen, maar hadden al bij al vrij weinig moeite om de nul op het bord te houden.

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld.  Osasuna legde zich vooral toe op verdedigen en Betis probeerde een gaatje te vinden in de bezoekende muur.  Het enige doelpunt viel uiteindelijk op een strafschop.  Na een fout op Xisco zette Oliveira de penalty om.  Osasuna nam nu toch wat meer initiatief, maar het was Betis dat nog de beste kansen creëerde.  De Andalusiërs toonden zich echter niet scherp genoeg bij de afwerking en moesten zich tevreden stellen met een zuinige 1-0 zege.

Atlético Madrid beschikt op papier op een schitterende aanval, maar heeft na twee speeldagen nog steeds geen doelpunt gescoord.  De Madrilenen verloren met 1-0 op het veld van Deportivo La Coruña.  Bij de thuisploeg raakte Munitis speelklaar.  Valerón kreeg nog eens een plaats in de basiself.  Atlético startte zonder Kezman en Petrov, die vorige week nog de uitblinker was tegen Zaragoza.  De bezoekers creëerden op die manier een overwicht op het middenveld, maar de beste kansen waren voor Deportivo.  In een aangename eerste helft hielden beide teams een strak tempo aan.  Depor was de gevaarlijkste ploeg, dankzij een bedrijvige Munitis.
In de openingsminuten van de tweede helft was het Atlético dat op zoek ging naar de openingstreffer.  Luccin en Torres kregen goede kansen, maar scoren bleek opnieuw o zo moeilijk voor de Madrilenen.  De betere periode van de bezoekers duurde echter niet lang en Deportivo was ook na de pauze de gevaarlijkste ploeg.  Leo Franco hield zijn team echter in de partij.  Vooral Munitis en Rubén belaagden de bezoekende doelman.  In de slotfase kwam ook Atlético er nog een paar keer uit, maar in blessuretijd bezorgde Capdevilla zijn team de verdiende overwinning.  Atlético Madrid verzamelde in twee partijen amper één puntje en kon dit seizoen nog niet scoren.  Meestrijden om een ticket voor de Champions League is voorlopig dan ook een verre droom.  Deportivo La Coruña heeft met een zes op zes zijn start dit seizoen absoluut niet gemist.