Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Santiago Bernabeu
Celta stunt in Bernabéu
Tonnelier Caroline

Celta de Vigo heeft zeer verrassend met 2-3 gewonnen op het veld van Real Madrid.  De Koninklijke boog een 0-1 achterstand in de eerste helft nog om in een 2-1 voorsprong, maar slikte nog twee doelpunten en kijkt dus al op de tweede speeldag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan.

Bij Real Madrid werd Raúl uit voorzorg aan de kant gehouden, waardoor  Robinho voor het eerst aan de aftrap stond. Twee andere aanwinsten, Sergio Ramos en Pablo García, startten op de bank.  Celta begon goed aan de partij en dat leverde al na zeven minuten het openingsdoelpunt op. Verdediger Contreras zorgde voor de verrassende 0-1.  Real Madrid ging op zoek naar de gelijkmaker, met een bedrijvige Robinho in een hoofdrol.  Ronaldo, Baptista en Robinho zelf faalden echter bij de afwerking of stootten op de bezoekende doelman Pinto.  Tien minuten voor de rust was het dan toch raak.  Na een fout van Placente op Baptista zette Ronaldo de strafschop feilloos om.  Celta reageerde en ging opnieuw op zoek naar de voorsprong, maar het doelpunt viel opnieuw aan de overkant.  Baptista zorgde met een rake kopbal voor de 2-1.  Op amper twee minuten van de rust leek het over en uit voor de bezoekers.  Niets was echter minder waar.  Celta kreeg in de blessuretijd van de eerste helft ook een penalty na handspel van Pavón.  Canobbio stuitte eerst nog op Casillas, maar Nuñez kopte de rebound binnen.

In de tweede helft bleef Celta goed meespelen, alhoewel Real de betere ploeg was en de meeste kansen bijeenvoetbalde.  De thuisploeg kwam echter niet meer tot scoren en het was opnieuw Celta dat op voorsprong kwam.  Scheidsrechter Ramírez Domínguez zag een doelpunt in een bal op de lijn van Canobbio.  In de slotfase deed Real er nog alles aan om minstens een punt uit de brand te slepen.  Doelman Pinto liet zich echter niet meer verschalken, zodat Celta de Vigo na twee wedstrijden voorlopig alleen leider is met het maximum van de punten.  Deportivo, Getafe, Osasuna, Athletic, Sevilla en Valencia krijgen later dit weekend nog de kans om op gelijke hoogte te komen.