Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Arke Stadion
Vitesse in slotfase voorbij Twente

Twente- Vitesse was een duel tussen twee ploegen die erg moeizaam aan het seizoen begonnen zijn. Het duurde dan ook tot in de slotminuten om een winnaar aan te duiden.

De wedstrijd had eigenlijk niet veel om het lijf.  Vitesse had misschien de betere kansen via Fränkel en Dingsdag, maar telkens lag Twente-doelman Pasveer in de weg. Ook aan de overkant was Wapenaar op geen foutje te betrappen. Vooral Vitesse werd met de 0-0 ruststand tekort gedaan.

In de tweede helft kwam Vitesse sterk uit de kleedkamen en ging het nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer. Die viel echter niet, waardoor Twente beter in de partij kwam. Zo was de thuisploeg via Touma en N´Kufo nog wat gevaarlijk, maar vijf minuten voor tijd kreeg Eldridge Rojer de mogelijkheid om Vitesse drie punten te bezorgen, maar hij faalde oog in oog met Pasveer. In de toegevoegde tijd wist Amoah dan toch de wedstrijd te beslissen.