Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Jan Breydel
Standard te sterk voor Cercle
Tonnelier Caroline

Standard heeft zich meteen herpakt na de nederlaag van vorig weekend tegen Beveren.  De Rouches behaalden een makkelijke en verdiende 0-3 overwinning op het veld van Cercle Brugge.  Na amper een kwartier stonden de bezoekers al op een veilige 0-2 voorsprong.  Cercle herpakte zich in de tweede helft, maar kende geen geluk met de afwerking.

Bij de thuisploeg raakte Svetlicic tijdig fit, waardoor Van Mol naar de bank verhuisde.  Meyssen maakte eveneens zijn wederoptreden.  Bij Standard startten Moreira, Assou-Ekotto en Béda in de basis.  De Rouches begonnen het best aan de partij en dat resulteerde al na zes minuten in de 0-1.  Tchité profiteerde van een mistasten van Jones om een voorzet van Onyewu over Vandendriessche binnen te leggen.  Cercle slaagde er niet in om te reageren en het was integendeel Standard dat de gevaarlijkste ploeg bleef.  Op het kwartier verdubbelde Conceiçao de score, nadat Vandendriessche eerst nog Tchité van een tweede treffer had gehouden.  Tchité was in de eerste helft een ware gesel voor de Brugse verdediging.  De spits kreeg nog twee kansen op de 0-3, maar kopte de eerste over en stuitte bij de tweede op een goede Vandendriessche. De thuisploeg kon maar één keer echt dreigen, met een kopbal van Boi die net naast ging.
Van Veldhoven bracht in het begin van de tweede helft Roiha en Masureel voor De Wulf en Grondin, maar het was opnieuw Standard dat het best begon.  Al na twee minuten zorgde Walasiak voor de 0-3.  Wedstrijd gespeeld, alhoewel Cercle er nog alles aan deed om terug in de wedstrijd te komen.  Een schot van Roiha strandde op de dwarsligger, terwijl Runje goed tussenkwam op pogingen van Jones en Meyssen.  Standard speculeerde op de counter en was kreeg via Tchité nog een aantal kansen om de score op te drijven.  De Congolees slaagde er echter op drie verschillende manier in de bal over het doel van Vandendriessche te werken.  Op een voorzet van Conceiçao kopte hij te hoog, na een blunder van Svetlicic trapte hij over en even later belandde zijn lob eveneens over het doel.  Conceiçao kwam op een vrije trap ook nog dicht bij het vierde doelpunt, maar hij mikte net naast.  In het slotkwartier kreeg Cercle nog enkele kansjes op een eerreddend doelpunt.  Scoren blijft echter o zo moeilijk voor de West-Vlamingen, die een moeilijk seizoen lijken tegemoet te gaan.  Cercle blijft eenzaam laatste, terwijl Standard na de uitschuiver van Anderlecht opnieuw alleen leider is.