Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Mestalla
Eerste puntenverlies voor Depor
Tonnelier Caroline

Deportivo La Coruña heeft gisteren voor het eerst dit seizoen punten verloren.  In een tumultueuze partij speelde het 2-2 gelijk op het veld van Valencia.  In de andere wedstrijd van gisteravond haalde Real Mallorca het met 5-2 van Real Sociedad, meteen de eerste puntenwinst voor de ploeg uit de Balearen.

Het bezoek in Valencia moest de eerste grote test worden voor het vernieuwde en verbeterde Deportivo La Coruña.  De bezoekers lieten in het begin van de wedstrijd het initiatief aan de thuisploeg, maar het team van Quique Florés kon te weinig aanvangen met het balbezit.  Pogingen van Baraja en Aimar leverden amper gevaar op.  Aan de overkant werd Deportivo al te vaak en meestal onterecht afgevlagd voor buitenspel.  Na onzeker verdedigen en zwak keepen van Mora waren het in de 24e minuut toch de Galiciërs die op voorsprong kwamen.  Tristán werkte mooi de openingstreffer voorbij de vervanger van Cañizares.  Een gefrustreerde thuisploeg viel in die eerste helft niet zodanig op door het geleverde spel, maar wel door het grote aantal fouten.  Net voor de pauze leidde dat tot een rode kaart voor Baraja na een zware en onnodige tackle op de enkels van Pablo.  Met een man minder leek het plots beter te gaan voor Valencia.  Mista kwam in de eerste helft nog dicht bij de gelijkmaker, maar mikte naast.

De tweede helft begon ideaal voor de thuisploeg.  Na dom handspel van Andrade legde Iturralde de bal op de stip.  Wat volgde was een nooit geziene one-man-show van de scheidsrechter.  Er leek niets aan de hand toen Molina de bal van Villa stopte, maar Iturralde liet de penalty opnieuw nemen omdat Munitis te vroeg instapte.  Bovendien gaf de man in het zwart in die fase twee spelers van Deportivo, Munitis en Tristán, geel wegens protest.  Bij de tweede poging miste Villa niet meer: 1-1.  Enkele minuten later moesten de Galiciërs ook met tien verder na een tweede gele kaart voor Munitis wegens dom handspel. Beide ploegen kregen nog kansen op de 2-1, alhoewel het toch Valencia was dat het meest aandrong.  Vicente en Aimar konden niet afwerken, maar Miguel zorgde met een knap schot voor de 2-1 voor de thuisploeg.  Lang kon Valencia niet genieten van de voorsprong: amper drie minuten later zorgde Sergio voor de gelijkmaker.  In de slotfase kreeg de thuisploeg nog enkele kansjes, maar het bleef bij een billijk gelijkspel.

Real Mallorca pakte gisteren zijn eerste punten van het seizoen, en hoe.  Aan de pauze stond het nog 1-2 in het voordeel van Real Sociedad, maar in een wervelende tweede helft verpletterde Arango met drie treffers de bezoekers uit het Baskenland.  In blessuretijd zorgde Choutos nog voor de 5-2 eindstand.

De partij kon niet slechter beginnen voor de bezoekers.  Na vier minuten stond Real Sociedad al 1-0 achter na ene doelpunt van Yordi en had het Garitano al verloren met een blessure. De Basken lieten zich echter niet van hun stuk brengen door zoveel tegenslag.  Real Sociedad maakte het de behoudende thuisploeg met een hoog tempo en goed voetbal moeilijk en kwam in de twintigste minuut verdiend op gelijke hoogte via Novo.  Kort voor de pauze zorgde Xabier Prieto zelfs voor de 1-2 ruststand.

Real Mallorca kwam met offensieve intenties uit de kleedkamers en drukte de bezoekers in het begin van de tweede helft helemaal weg.  Een niet aflatend offensief leidde in de 58e en 59e minuut tot twee treffer van Arango.  De Venezolaan profiteerde twee keer van inschattingsfouten van doelman Riesgo.  De thuisploeg bleef het doel van Real Sociedad bestoken en behaalde met twee treffers in de slotminuten nog een ruime zege.  Arango maakte vijf minuten voor affluiten zijn zuivere hattrick compleet en Choutos zorgde in blessuretijd van dichtbij nog voor de overdreven 5-2 cijfers.