Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: DSB Stadion
AZ dolt met Ajax

De wedstrijd begon goed voor Ajax, het kwam al na tien minuten op voorsprong. Dat bleek echter niet genoeg te zijn, nog voor de rust boog AZ de achterstand om in een 2-1-voorsprong. Bij de rust was het echter 2-2 na een doelpunt in blessuretijd. Alweer waren Arveladze en Perez de uitblinkers bij AZ in een partij die eindigde op 4-2 in het voordeel van AZ. De heren uit Alkmaar zijn nog steeds ongeslagen, Ajax blijft met een kater achter.

Wesley Sneijder bracht Ajax al na tien minuten aan het feeest, na het voorbereidende werk van Olaf Lindenbergh (ex-AZ trouwens). Diezelfde Lindenbergh kon Ajax helemaal op rozen zetten maar zijn poging belandde tegen de lat. Gaandeweg kwam een aangeslagen AZ in de wedstrijd, dat resulteerde op het half uur in de gelijkmaker. In een scrimmage kon Shota Arveladze (of maakte Sneijder een onwgoal?) de gelijkmaker tegen de netten prikken.
Erop en erover zo bleek want alweer Shota Arveladze kon met zijn voet een vrije trap in doel deviĆ«ren. AZ ging echter niet met een voorsprong de rust in, in de blessuretijd van de eerste eerst helft kon wie anders dan Wesley Sneijder de bordjes op gelijke hoogte brengen.

Met de tweede helft begint ook het verhaal van ene Kenneth Perez. De Deense international kon na twee verdedigende fouten de wedstrijd beslissen. De Amsterdammers kwamen nog wel maar vooral voorin liep het mis. Ajax ging de boot in met 4-2 en moet zich zorgen beginnen maken. Wel moet gezegd worden dat het al twee zware wedstrijden achter de rug heeft, tegen Feyenoord en AZ