Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Luminus Arena
Genk klopt superieur Zulte Waregem
Anthony Van der Planken

Racing Genk heeft zijn eerste overwinning van het seizoen beet. De Limburgers klopten in het eigen Fenix-stadion promovendus en revelatie Zulte Waregem met 3-1. Toch liep de zege niet van een leien dakje.

De supporters van Genk en Zulte Waregem kregen alvast één wereldster te zien. Niemand minder dan Kim Clijsters gaf de aftrap van de wedstrijd. Uiteraard haastte ze zich meteen daarna naar de tribunes, zodat de echte voetballers hun werk konden doen. Toch kon Clijsters de spelers niet inspireren, want de wedstrijd kende een moeilijk begin. De eerste oproer kwam er pas na een klein kwartier, toen Tim Matthijs neerging in de zestien. De scheidsrechter liet echter begaan, tot grote woede van bezoekers. Ook de eerste mogelijkheid was voor Zulte Waregem. Na een voorzet van Meert knalde Matthijs pal op doelman Jan Moons. Een misser die hem duur te staan kwam, want luttele minuten later scoorde Genk de openingstreffer. Mikulic kopte een vrije trap van Sunday Oliseh tegen de netten.

Toch duurde het feestje van de thuisploeg niet lang. Zulte Waregem had nog maar net afgetrapt of Tony Sergeant zorgde voor de gelijkmaker op aangeven van D'Haemers. Matthijs was niet veel later zelfs dicht bij de 1-2, maar zijn poging belandde in het zijnet.

Na de rust was Zulte Waregem overduidelijk de betere ploeg. Tot Hugo Broos aanvaller Nenad Stojanovic binnen de lijnen bracht. Stojanovic was al bij zijn eerste baltoets gevaarlijk, Merlier bracht echter knap redding op zijn poging. Aan de andere kant moest Jan Moons zijn reflexen tonen op een poging van Stijn Meert. De West-Vlamingen verdienden een tweede doelpunt, maar scoren lukte niet.
Uiteindelijk wist Genk de wedstrijd toch naar zich toe te trekken. Dankzij twee treffers van gouden wissel Stojanovic – eentje op vrije trap en eentje op de counter – pakten de Limburgers alsnog de weliswaar onverdiende drie punten. Matoukou kreeg onderweg nog rood, maar geen Genkse haan die daar naar zal kraaien.