Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax klungelt zich naar puntenverlies
Ronny anthonis

Ajax staat aan het begin van een lang seizoen. Dit zou je kunnen opmaken uit het feit dat de ploeg uit Amsterdam 'slechts' zeven punten uit vijf wedstrijden haalde. Men moet daarbij wel rekenen dat het al tegen Feyenoord en tegen AZ gespeeld heeft maar toch ... het niveau liet te wensen over. Ook tegen ADO Den Haag kwam Ajax niet verder dan een gelijkspel, het werd 2-2 in de ArenA.

Met Angelos Charisteas aan de aftrap in plaats van Rosenberg liep Ajax ADO meteen onder de voet. Den Haag was in de eerste helft nergens te bespeuren. Op het half uur wist Ajax voor de eerste keer te scoren, Sneijder kon na een actie terugleggen op Maduro die vanop afstand hard binnenschoot, 1-0. Nog geen tien minuten later stond Sneijder zelf aan het kanon voor de 2-0. De Ajacieden bleven komen en het regende kansen maar de onmondigheid voor doel was ook nu weer duidelijk merkbaar.

De tweede helft zou dan een maat voor niets moeten worden maar de rode kaart voor Johnny Heitinga luidde het onheil voor Ajax in. Ajax voetbalde zonder veel gevoel en beperkte zich tot opvangen. Slechte keuze uiteindelijk want men kreeg in de ArenA het deksel op de neus in blessuretijd. Eljero Elia kon profiteren van een schuiver van doelman Vonk. We zijn dan al in blessuretijd. Drie minuten verder was het kalf helemaal verdronken voor Ajax, Jan-Paul Saeijs tekende voor de onverdiende gelijkmaker. Het werd 2-2, een koude douche voor een machtig maar inspiratieloos Ajax dat alweer verzuimde zijn kansen af te maken.