Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Santiago Bernabeu
Real wint, Woodgate beleeft nachtmerrie
Philippe Crols

Real Madrid heeft donderdagavond voor het eerst gewonnen op eigen veld. Athletico Bilbao ging met 3-1 ten onder. Jonathan Woodgate speelde zijn eerste wedstrijd in 17 maanden voor Real en hij zal zich die wedstrijd nog lang herinneren.

Real Madrid en vooral trainer Vanderlei Luxemburgo stonden onder zware druk. Bij verlies van de thuisploeg zouden de dagen van de Braziliaanse coach immers geteld zijn. Op de steun van het thuispubliek moest Real aanvankelijk niet rekenen. De supporters floten hun team zo goed als de hele eerste helft uit. Dat gefluit leek Madrid aanvankelijk niet te deren. Na zeven minuten was Robinho al dicht bij de openingsgoal. De paal was echter spelbreker. Ook die andere Braziliaan, Ronaldo, was twee keer heel dicht bij een doelpunt, maar bij de afwerking liep er telkens wel wat mis. De thuisploeg straalde vooral achterin weinig zekerheid uit. De bezoekers profiteerden daar echter te weinig van. Toch kwamen ze na 25 minuten op voorsprong. Het schot van Joseba Exteberria zou nooit tussen de palen zijn beland, maar omdat debutant Jonathan Woodgate er zijn hoofd tegen zette vloog de bal alsnog voorbij Iker Casillias in doel, 0-1. Real domineerde wel en kreeg voor de rust nog uitstekende kansen. Doelpunten bleven echter uit voor de Madrilenen en het zag er dus niet goed uit na 45 minuten spelen.

Een donderpreek van Luxemburgo zal waarschijnlijk het deel geweest zijn van de Real-spelers tijdens de rust. Effect had het wel, want na acht minuten spelen in de tweede helft was de stand weer in evenwicht. Het was de kleinste man op het veld, Robinho, die op aangeven van David Beckham met het hoofd kon scoren, 1-1. Plots ging het thuispubliek ook weer achter de ploeg staan. Dat publiek zag dat Madrid tien minuten na de gelijkmaker de leiding nam. Raul moest niet echt veel moeite doen om de bal van dichtbij binnen te tikken, 2-1. Real leek gelanceerd, maar het zag er toch weer even niet goed uit toen Woodgate een minuut na de 2-1 zijn tweede gele en dus ook rode kaart kreeg. Het debuut van de Brit duurde dus maar 66 minuten. Twee minuten later werd de wedstrijd wel beslist. Uitblinker Beckham trapte een hoekschop op het hoofd van Raul en die knikte de 3-1 van dichtbij binnen. Bilbao kwam nog één keer heel dicht bij de aansluitingstreffer. De kopbal van Fernando Llorente, uitblinker bij Spanje op het afgelopen WK voor beloften, trof de dwarsligger.

Het bleef bij die 3-1 en zo mag Luxemburgo nog wat langer blijven in de Spaanse hoofdstad. Real staat nu vijfde met zes punten uit vier wedstrijden. Tien plaatsen lager en met twee punten minder vinden we Bilbao terug.