Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Ruiz de Lopera
Betis onderuit tegen Barcelona
Tonnelier Caroline

Landskampioen Barcelona heeft na een nederlaag en een gelijkspel nog eens gewonnen in de Primera División.  Slachtoffer was Real Betis, volgende woensdag de tegenstander van Anderlecht in de Champions League.  De Catalanen haalden het met 1-4, cijfers die bezwaarlijk een correcte weergave van de partij kunnen genoemd worden.

Coach Rijkaard liet sterren Ronaldinho en Deco thuis voor de verplaatsing naar Sevilla.  Daardoor kwamen Larsson en Van Bommel aan de aftrap.  Belletti verving Marquéz.  De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd, met een kopbal van Puyol die naast ging. Na amper acht minuten kreeg Eto’o dé kans om de Catalanen op een vroege voorsprong te brengen.  Een fout van Rivas op Larsson leverde een strafschop op voor Barcelona, maar de spits uit Kameroen mikte op de paal.  Ook Betis kreeg via Assunçao een mooie kans op de openingstreffer.  De middenvelder mikte op Valdés.  In de twintigste minuut was het dan toch Barcelona dat op voorsprong kwam.  Van Bommel kopte een vrije trap van Xavi onhoudbaar voorbij Doblas. Een minuut later zag het er helemaal hopeloos uit voor Betis. Oliveira kreeg na protest een gele kaart, en zijn daaropvolgend cynisch applausje a la Rooney richting de scheidsrechter leverde hem prompt een uitsluiting op. Frustratie alom bij de thuisploeg, die zich net als tegen Deportivo opnieuw bestolen voelde door de man in het zwart.  Eto’o kreeg meteen de kans om te profiteren van het gebrek aan organisatie bij de thuisploeg, maar gelukkig voor de Andalusiërs stond Doblas wél nog geconcentreerd te spelen. De verdiblancos herpakten zich echter snel en kwamen via Assunçao zelfs nog dicht bij de gelijkmaker.  Valdés redde echter de meubelen voor Barcelona.  Even later kon de doelman niet verhinderen dat Juanito een perfecte vrije trap van specialist Assunçao tegen de netten kopte:  Betis kon onverhoopt nog met een 1-1 stand de rust in.

De Andalusiërs slaagden er na de pauze niet langer in Barcelona echt onder druk te zetten   en plooiden helemaal terug op eigen helft.  Aanvankelijk stuitte Van Bommel nog op een sterke Doblas, maar de Betis-doelman had geen verhaal tegen de pegel van Eto’o in de 58e minuut.  De thuisploeg slaagde er niet meer in te reageren op de nieuwe achterstand en mocht zich gelukkig prijzen dat Doblas een nieuwe poging van Eto’o kon stoppen.  In de 77e minuut werd het dan toch 1-3.  Eto’o snoepte de bal af van ploegmaat Maxi en legde zijn tweede treffer van de avond voorbij Doblas.  Betis kreeg vijf minuten voor affluiten nog één kansje op de aansluitingstreffer.  Miguel Angel kopte de vrije trap van Assunçao echter over.  Het werd integendeel nog 1-4 voor de landskampioen.  De ingevallen Ezquerro profiteerde van een foutje van Assunçao om zijn eerste doelpunt in Catalaanse loondienst te scoren.  De 1-4 eindstand was een veel te zwaar verdict voor een moedig Betis Sevilla, dat ongetwijfeld geprikkeld aan de aftrap zal staan tegen Anderlecht.