Stadion: Zuiderpark
RKC zit in een dipje
Dirk Pieters

RKC Waalwijk begon uitstekend aan de competitie. Vorige week kende de club een kleine uitschuiver, maar vandaag zou ADO het volgende slachtoffer worden. ADO gaat een rustig seizoen tegemoet, maar hoopt hier en daar op een stunt. Dit kon vanavond, als de club kon winnen van RKC.

ADO begon uitstekend aan de wedstrijd. Na ruim een kwartier spelen was het Geert den Ouden die de actie van Joonas Kolkka kon afronden met een treffer. Niet veel later kreeg Jean Paul Saeijs de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar zijn strafschop werd gestopt door door ADO-doelman Rob van Dijk. Nog voor rust kon Hans van de Haar de bordjes terug in evenwicht zetten. Van de Haar rondde een mooie solo van Benjamin de Ceulaer af. Vlak voor rust kreeg Patrick van Diemen (ex-Anderlecht) zijn tweede gele kaart, waardoor RKC de wedstrijd met tien man moest uitspelen.

In de tweede helft ging ADO op zoek naar de overwinning. De thuisploeg rook de overwinning tegen 10 spelers van RKC. Na wat geharrewar in de verdediging kreeg Roy Stroeve de bal voor zijn voeten, waardoor hij de doelman geen schijn van kans liet. Met nog een halfuur te stond de thuisploeg opnieuw op voorsprong. 2-1, en deze stand gaf ADO niet meer uit handen.

Nadat er vorige week werd verloren van Heracles Almelo, was ditmaal ADO Den Haag te sterk voor de spelers van RKC. Het lijkt erop dat de ploeg van trainer Adrie Koster in een dipje zit.