Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barcelona schoot te laat wakker
Dirk Pieters

FC Barcelona mag normaal geen probleem kennen met Real Zaragoza, maar elke wedstrijd moet uiteraard gespeeld worden. De Catalanen lieten begin deze week zien tot wat ze in staat zijn. Zaragoza kon dus best maar oppassen.

Barcelona speelde in de eerste helft veel te gemakzuchtig. De Catalanen waren met momenten wel gevaarlijk, maar er werd laks met de kansen omgesprongen. Zaragoza deed zijn best en mocht gaan rusten met een 0-0 stand. Konden de bezoekers in de tweede helft de druk van Barça aan?

Net na de rust kwam Zaragoza via Gabriel Milito op voorsprong. Barcelona schoot wakker en kreeg onmiddellijk twee grote kansen, maar die werden vakkundig de nek omgewrongen. Zaragoza bleef counteren en tien minuten later verdubbelde Diego Milito de score. De broer van de eerste doelpuntenmaker bracht Zaragoza op 0-2.
Tien minuten voor tijd kreeg Barça een strafschop. Van Bommel ging neer in de zestien en Zaragoza-speler Toledo kreeg zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen. Ronaldinho kon milderen tot 1-2. In de laatste tien minuten ging Barcelona pas voetballen zoals we gewend zijn en leek het doel van Zaragoza wel een schiettent. Eerst trof Samuel Eto'o nog de lat, maar even later vond de aanvaller toch de weg naar de netten. Barcelona ging nog voor de overwinning, maar daar was het te laat voor.

Barça verliest zo twee punten in de titelstrijd in de Primera División. De Catalanen werden pas wakker nadat de bezoekers op 0-2 kwamen. Het kwam nog op gelijke hoogte, maar het was uiteindelijk te laat voor de drie punten.