Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Roda JC wint nipt van Vitesse
Ruben Verhaeghe

Roda JC heeft thuis met 3-2 van Vitesse gewonnen. Vorig seizoen werd deze partij eveneens met 5 doelpunten gesmaakt, alleen was de score toen in het voordeel van Vitesse. Meteen de eerste zege voor Roda in zes wedstrijden.

Vitesse startte de partij met drie spitsen. Matthew Amoah stond voor het eerst sinds lang niet in de basiself. Roda nam van bij het begin de touwtjes in handen. Dat resulteerde in de negende minuut in een doelkans voor Sergio, maar zijn schot spatte uiteen op de deklat. Na 27 minuten kwam Vitesse voor het eerst voor het doel van Kujovic. Esajas kwam vanop rechts naar binnen, maar Kujovic bokste de bal weg. De rebound van Theo Janssen, ex-RC Genk, werd door Kujovic op de lijn gered.
Roda stuntelde in de aanval en Vitesse geraakte steeds meer in het spel betrokken. De 1-0 voorsprong van Roda kwam eerder onverwacht tot stand. In de 36ste minuut omspeelde Ger Senden zijn tegenstander en knalde de bal voorbij Wapenaar. Amper vier minuten later stond de 2-0 op het scorebord. Na een snelle counter speelde Sergio Wapenaar uit en verdubbelde de voorsprong van de thuisploeg.

Na de rust ging Vitesse op zoek naar de aansluitingstreffer. Theo Janssen scoorde vrijwel meteen vanop vrije trap de 2-1. Tien minuten later werd Janssen geblesseerd vervangen door Amoah. Vlak na die wissel kwamen de bezoekers op gelijke hoogte nadat de keeper de bal loste en Benson de 2-2 binnentikte. In de 73ste minuut kwam de thuisploeg dan toch voor. Roda's nieuwste aanwinst, Andres Oper, scoorde op aangeven van ex-Anderlechtspeler Sonko. Scheidsrechter Wiedemeijer zond in de 85ste minuut Bodnar van het veld na een elleboogstoot en zo eindigde de  thuisploeg de match met 10 spelers.