Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard wint verdiend in slotfase
Kevin Pieters

Vanavond speelden Lokeren en Standard tegen elkaar op Sclessin.  Lokeren wist vorige week Club Brugge nog te verslaan.  Standard wilde ten allen koste puntenverlies vermijden.  Beide ploegen speelden met hun type-elftal.  De wedstrijd viel op zijn plooi in de laatste 5 minuten.  De thuisploeg won verdiend, hoewel het een heleboel kansen in de eerste helft de nek wist om te wringen.  Scheidsrechter  Jean-Baptist Bultynck leidde de wedstrijd in goede banen.

Standard schoot als beste uit de startblokken.  De eerste kans kwam er na drie minuten via Tchité, maar zijn schot ging voorlangs.  Standard domineerde in het openingskwartier, terwijl de bezoekers op de counter speculeerden.  Kort na het kwartier was het Lokeren-doelman Lazic die de bezoekers van de 1-0 redde.  Een plaatsbal van Moreira werd uitstekend uit de linkerhoek gehaald.  Tot dusver kon Lokeren hier weinig tegenover plaatsen.  In de 22ste minuut trof Walasiak de dwarsligger op aangeven van Deflandre.  De bezoekers kwamen opnieuw goed weg.  En de kansen bleven komen.  Conceiçao zette voor en Lokeren-verdediger Carlos verraste bijna zijn eigen doelman. Net voor het halfuur troffen de Rouches opnieuw het kader.  Het was Geraerts die de bal tegen de dwarsligger kopte.  Wat al een hele tijd in de lucht hing, werd in de 31ste minuut werkelijkheid.  Doelman Lazic werkte de bal slecht weg in de voeten van Moreira, die ineens op doel knalde.  De bal werd nog van de lijn gekeerd door een verdediger, maar het was uiteindelijk topschutter Tchité die goed gevolgd was en de 1-0 op het bord zette:  een verdiende voorsprong voor de thuisploeg.
De bezoekers probeerden wat meer greep op de wedstrijd te krijgen, maar voorlopig bleven de kansen uit.  Integendeel, het was zelfs Standard dat net voor tijd de score had moeten verdubbelen.  Opnieuw was het Deflandre die de bal voorkreeg tot bij Geraerts.  De middenvelder besloot van kortbij naast.

In de tweede helft ging Standard voort op het elan van de eerste helft.  Moreira kwam alleen voor Lazic, maar besloot op de keeper.  Te veel kansen bleven onbenut en in de 51ste minuut kreeg de thuisploeg het deksel op de neus.  Een hoekschop belandde in de zestien en het was Zanzan die de bal beheerst binnenknikte: 1-1.

Na het doelpunt leek Standard de teugels kwijt te zijn gespeeld.  Het was wachten tot de 70ste minuut voor opnieuw wat opwinding.  Doelpuntenmaker Tchité zag zijn omhaal over gaan en kort daarna appelleerde de aanvaller voor een penalty.  Scheidsrechter  Jean-Baptist Bultynck liet verder spelen.  Toen iedereen zich had neergelegd bij een gelijkspel, kwam de 2-1 dan toch net voor affluiten.  De net ingevallen Wamberto vond het hoofd van Tchité die zijn tweede van de avond wist binnen te koppen.  Nog geen twee minuten later was het bijna 3-1, maar Van Handenhoven redde de poging van Conceiçao op de lijn.

De stand bleef 2-1, een verdiende overwinning voor de thuisploeg, die aan de leiding blijft in de eerste klasse.  Topscorer Tchité pikte opnieuw twee doelpunten mee.