Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Oosterpark Stadion
Groningen duidelijk te sterk voor Willem II
Jimmy Wouters

In het Oostenpark was Groningen duidelijk de meerdere van het kwakkelende Willem II. Zo werd de ploeg van Robert Maaskant met 2-0 terug naar Tilburg gestuurd.

Groningen nam meteen het heft in handen, maar het spelbeeld was bij wijlen dramatisch zwak. Toch kregen de toeschouwers een hele resem kansen te zien. Zo kreeg de thuisploeg halverwege de eerste periode een penalty. De inzet van Matthijs werd echter door uitblinker Moens uit doel gehouden. Vlak voor de pauze besliste Groningen met twee doelpunten de partij.

Zo opende Gijs Luirink na 41 minuten met een prachtig afstandsschot de score. Nauwelijks enkele minuten later kopte Levchenko een vrije trap van Matthijs binnen, waardoor de thuisploeg met een 2-0 voorsprong de kleedkamers in mocht.

Na de pauze maakten de Tilburgers nooit de indruk om Groningen nog enigszins pijn te doen. Het mocht de thuisploeg echter nog dankbaar zijn dat ze de score niet verder opgedreven hebben.