Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Koné schiet PSV voorbij Heerenveen
Jimmy Wouters

Arouna Koné lijkt eindelijk zijn draai bij PSV gevonden te hebben. De huurling van Roda JC zorgde vanmiddag voor alle drie de PSV-doelpunten en bracht zo zijn team voorbij Heerenveen.

De thuisploeg begon aardig aan de partij en kwam na een kwartier spelen op voorsprong dankij een fraai afstandsschot van Paul Bosvelt. De ploeg van Guus Hiddink speelde echter beter en kwam na 36 minuten niet onlogisch op gelijke hoogte. Op een pas van Cocu kon Koné eenvoudig zijn eerste van de middag binnentikken.

Na de rust ging PSV gewoon op zijn elan door. Met twee zeer fraaie individuele acties bracht Koné de Eindhovenaren op 1-3. Heerenveen probeerde nog wel, maar verder dan de aansluitingstreffer van Niklas Tarvajärvi tien minuten voor tijd kwamen ze niet.