Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Mycom Stadion
Heerenveen behaalt mooie uitoverwinning
Dirk Pieters

SC Heerenveen kreeg dit weekend een moeilijke verplaatsing voorgeschoteld, maar het kon al bij al eenvoudig winnen op het veld van NAC Breda. Held van de avond was Klaas-Jan Huntelaar, de aanvaller van Heerenveen was goed voor een hattrick.

Al na vijf minuten kwamen de Friezen op voorsprong. Huntelaar kon mooi afwerken. NAC was duidelijk helemaal van slag want nog voor het halfuur stond de 0-2 al op het bord. Het was opnieuw killer Huntelaar die voor het doelpunt zorgde. Ondertussen had  Marcel Seip, verdediger van Heerenveen, al rood gekregen. Seip mocht al na 21 minuten gaan douchen. Toch bleven de bezoekers baas.

Ook na rust was het al snel raak. Wie anders dan doelpuntenmaker Huntelaar kon opnieuw de netten doen trillen. NAC kreeg wel enkele kansjes, maar de thuisploeg was na het vroege doelpunt helemaal van slag en kwam nooit meer terug in de wedstrijd.
SC Heerenveen doet zo een goede zaak in het klassement, het klimt op naar de subtop. NAC had een mooie zaak kunnen doen, maar door het verlies ziet het de andere ploegen verder uitlopen. [AN]