Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Daknam
Lokeren zet 0-2 om in winst
Anthony Van der Planken

Lokeren blijft meedraaien in de subtop. De Waaslanders klopten vandaag concurrent Charleroi met 4-2. Toch verliep die winst moeilijker dan de score doet vermoeden.

Het was immers Charleroi dat, ondanks een numerieke minderheid, op voorsprong kwam. Meer zelfs, de thuisploeg stond bij de rust 0-2 in het krijt. De doelpunten, die allebei uit een corner gescoord werden, kwamen van de voet van Chabaud en Forschelet. Tussen de twee treffers door kreeg Kere wel nog de rode kaart onder de neus geschoven.

De 0-2 was trouwens een overdreven score. Tot aan het eerste doelpunt gaf Lokeren de beste indruk. De thuisploeg creëerde kansen via Bouchouari en Vukomanovic, maar beiden faalden oog in oog met doelman Laquait. Ook Pinto en Kristinsson slaagden er – ondanks twee zeer verdienstelijke pogingen – niet in om Laquait te verschalken.

En ondanks de 0-2 bij de rust kwamen de thuisspelers met veel moed uit de kleedkamers. Dat resulteerde al gauw in de aansluitingstreffer van Bouchouari, al gebeurde dat wel vanop de strafschopstip.
Lokeren duwde Charleroi steeds meer naar achter en creëerde kans na kans. Laquait keepte een uitstekende wedstrijd, en als hij dan al geklopt was, zorgde de lat voor redding. Vooral Jukic kan daarvan meespreken.
De goodwill van Lokeren werd uiteindelijk toch beloond. Achttien minuten voor het einde legde Drulic de gelijkmaker tegen de netten. In de slotminuten werd het via Bance en Gretarsson zelfs nog 4-2.

Een verdiende zege voor Lokeren, dat dankzij zijn knappe remonte de zesde plaats inneemt. De Waaslanders hebben na het afgelaste duel tegen Lierse zelfs nog een partij te goed.