Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stayen
Sint-Truiden en Gent delen de punten
Ruben Claesen

AA Gent is er niet in geslaagd om aan te sluiten bij de top vijf. Het was geen slechte wedstrijd, met kansen voor beide ploegen. Desiré Mbonabucya maakte de 1-0, Wouter Vrancken de gelijkmaker.

Voor STVV-trainer Herman Vermeulen was het een speciale match. Hij maakte maar liefst tien jaar deel uit van de technische staf van AA Gent. Ook Wouter Vrancken (Gent) en David Van Hoywegen (STVV) droegen in het verleden nog de kleuren van hun tegenstander. De thuisploeg had een hele lijst aan geblesseerden: De Condé, Nys, Santalab en Kalisa liggen in de lappenmand. Kris Buvens raakte op het nippertje nog speelklaar. Ook Jeroen Simaeys en Sander Debroux waren er niet bij, zij waren geschorst. Bij AA Gent was Mamouni geschorst en Lombaerts geblesseerd.

De eerste kans was voor de Oost-Vlamingen: Mbark Boussoufa ontfutselde de bal van Nicky Hayen, gaf de voorzet op het hoofd van Davy De Beule, maar keeper Belic en de paal stonden in de weg. AA Gent kwam niet naar het verre Limburg voor een puntje; dat toonde Wouter Vrancken, die zijn volley gestopt zag door Belic. Het eerste kwartier was voor Gent, het tweede leek meer in evenwicht. Op het halfuur een eerste keer Sint-Truiden met een goeie inspanning van Stolica. Hij schakelde Smoje uit en trapte vervolgens op Herpoel. Druk van Sint-Truiden, met de één-twee tussen Buvens en Mbonabucya, waarbij de eerstgenoemde besloot op de sterke Herpoel. De match viel toen wat stil na de druk van Sint-Truiden. In blessuretijd dan nog een grote kans voor AA Gent. De Beule mocht alleen op Belic afgaan, maar hij legde de bal breed in plaats van op doel te trappen. Bij de rust stond het 0-0.

Na de rust was de eerste kans voor de thuisploeg, Stolica raakte de bal van Mbonabucya net niet goed genoeg. Het tempo steeg wat, zonder veel kansen. Op het uur verloor een nonchalant spelende Smoje de bal aan Buvens, die doortikte naar Mbonabucya die op zijn beurt de bal onder Herpoel doortrapte: 1-0. Een kwartier voor tijd kwam AA Gent op gelijke hoogte: Kenny Thompson kopte een vrije trap naar doel en ex-STVV’er Wouter Vrancken trapte hem makkelijk binnen: 1-1. De match liep naar het einde toe; beide ploegen namen vrede met een punt, en zo eindigde Sint-Truiden – AA Gent op 1-1. [BA]