Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barça te sterk voor koploper
Tonnelier Caroline

FC Barcelona heeft eindelijk nog eens gewonnen.  Uitgerekend tegen co-leider Osasuna haalde de landskampioen het met overtuigende 3-0 cijfers.  De Catalanen maakten in de tweede helft het verschil, dankzij onder meer twee treffers van Eto’o.

De thuisploeg liet in de eerste helft bitter weinig zien en had het moeilijk met een uiterst defensief Osasuna.  Alleen Messi zorgde voor wat spektakel, maar echte grote kansen bleven uit voor de rust.  Osasuna liet in aanvallend opzicht al helemaal niets zien.  De ploeg uit Pamplona kwam niet verder dan een schot op doel in de 41e minuut.

De tweede helft begon perfect voor Barcelona.  Messi versierde na een knappe actie een corner en uit die hoekschop scoorde Eto’o met een kopbal de openingstreffer.  Even later verdubbelde de spits uit Kameroen zelfs de voorsprong na knap samenspel tussen Ronaldinho en Sylvinho.  De mannen van Rijkaard begonnen na het tweede doelpunt met veel meer vertrouwen te voetballen en dat leverde enkele hoogstandjes van Ronaldinho en Messi op.  Ook Xavi nam zijn rol van patron op het middenveld weer op.  Osasuna was niet in staat iets terug te doen en het was Barcelona dat in de slotfase nog een derde keer kon scoren.  Via de rug van Ronaldinho kwam de bal bij Giuly terecht en de invaller legde de eindstand vast.  Een verdiende zege voor Barcelona, dat met de topper tussen Real Madrid en Valencia een goede zaak kan doen in het klassement.