Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Mycom Stadion
NAC en Twente delen de punten
Julie Néman

NAC Breda noch FC Twente konden scoren in een eerste helft bestaande uit veel kansen maar weinig afwerking. Onzuivere passes en misverstanden lagen aan de basis van de 0-0 ruststand. Alleen een vrije trap van Pierre van Hooijdonk en een kopbal van Daniël Majstorovic waren het vermelden waard. We zijn een kwartier ver in de tweede helft wanneer NAC toch weet te scoren, al was dat vooral met de hulp van de bezoekers. Een nieuwe vrije trap van Van Hooijdonk komt via wat geharrewar in de defensie van Twente bij Johan Vonlanthen die de bal voorbij doelman Sander Boschker schoot. NAC bleef gas geven en had een goede kans op de 2-0 maar Tony Vidmar trof de lat.

Twente bleef echter niet bij de pakken zitten en kon rekenen op een gouden wissel. Peter Niemeyer kon een vrije trap van Kennedy Bakircioglu verlengen en schoot de bal in de verste hoek voorbij Arno van Zwam. De thuisploeg was even van slag, en Twente probeerde hier van te profiteren, maar de 1-1 bleef op het scorebord staan.