Speeldag: Speeldag 9
Stadion: DSB Stadion
AZ maakt komaf met Willem II
Dirk Pieters

Niets dan lachende gezichten bij AZ na de wedstrijd tegen Willem II. De ploeg van Louis van Gaal won, na een vermoeiende Uefa Cup-week met 5-1. Dankzij deze overwinning stijgt de ploeg naar de tweede plaats in het klassement. Het keerpunt in de wedstrijd was duidelijk de rode kaart van Oscar Moens.

Al na vijf minuten kwamen de Alkmaarders op voorsprong, schutter van dienst was Tarik Sektioui. Erg lang duurde de vreugde niet bij het thuispubliek want rond het kwartier zorgde Kenny Augustien voor de Tilburgse gelijkmaker. Vlak voor rust kwam het keerpunt in de wedstrijd. Oscar Moens belette de doorgebroken Barry van Galen de doorgang in de zestien en de rode kaart volgde. Denny Landzaat zette de strafschop feilloos om. Doelman Peter Zois was kansloos.

De tweede helft was een walk over voor AZ. Willem II kreeg geen enkele aanval meer in elkaar geknutseld. De Alkmaarders lieten het niet bij de 2-1, het bleef voor de aanval kiezen en dat zorgde nog voor enkele doelpunten. Zowel Kenneth Perez, Martijn Meerdink en Gretar Steinsson konden de netten nog doen trillen en zo kwam de 5-1 eindstand op het bord te staan.