Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Mandemakers Stadion
Feyenoord verliest zijn leidersplaats
Dirk Pieters

Feyenoord kwam uit Waalwijk terug met lege handen. RKC Waalwijk won in eigen huis met 2-1 van de Rotterdammers. PSV dat eerder deze middag won springt daardoor over Feyenoord naar de leidersplaats. Lang bleef er een 1-1 op het bord staan, maar in de blessuretijd maakte Texeira de winnende treffer voor RKC.

De eerste helft was RKC Waalwijk duidelijk de betere ploeg. De debuterende doelman Aerts moest op verschillende pogingen zijn kunnen tonen. Feyenoord kon stand houden tot het half uur, maar dan moest Aerts zich gewonnen geven op een schot van onze landgenoot Maarten Martens. De middenvelder zorgde ervoor dat RKC met een verdiende voorsprong mocht gaan rusten.

De tweede helft begon voor Feyenoord veel beter en vooral Kuijt en Castelen kregen enkele goede kansen, maar het tikkeltje geluk ontbrak. De Rotterdammers geloofden nog in een goede afloop toen Castelen tien minuten voor tijd de gelijkmaker binnen schoot. Na de gelijkmaker ging Feyenoord op zoek naar de overwinning. Maar in de blessuretijd liep het helemaal fout voor de Rotterdammers, verdediger Virgilio Texeira scoorde in blessuretijd de tweede treffer die goed was voor de drie punten.