Datum: 25/10/2005 20:45
Competitie: League Cup
Speeldag: Ronde 3
Liverpool uit League Cup gekegeld

Het gaat niet bijzonder goed met Liverpool, met uitzondering van de Champions League. In de Premier League staan de Reds op een matige dertiende plaats. Nu werden de Engelsen ook in de League Cup uitgeschakeld. Crystal Palace won de match met 2-1.

Bij Liverpool maakte kapitein Gerrard z'n rentree na een afwezigheid van enkele weken. De bezoekers begonnen goed. De jonge Potter mocht twee keer afdrukken, maar hij mikte telkens net te hoog. Ook Morientes en Gerrard kregen een mogelijkheid. Deze keer lag de thuisgoalie twee maal in de weg. Palace was echter niet onder de indruk en ook zij kregen kansen. Vooral Morrisson was gevaarlijk. Eerst kon hij op het laatste moment gestuit worden door Hyypia. Even later was er een goeie redding nodig van Scott Carson. Tom Soares had de beste kans voor de thuisploeg aan de voet. Ware het niet dat scheidsrechter Dowd een overtreding floot in plaats van balvoordeel toe te kennen. Weg kans dus! Toch kon Palace voor de pauze op voorsprong klimmen. Een voorzet van Hughes werd door Freedman knap afgemaakt. Lang konden ze die voorsprong echter niet vasthouden. Twee minuten later kreeg Gerrard de bal voor z'n voeten en de skipper aarzelde niet. Na een geanimeerde eerste helft werd de rust bereikt met een 1-1 stand.

Na de koffie zocht Liverpool een tweede goal. Morientes miste de eerste goede kans. Daarna schotelde hij Potter een goeie kans voor, maar de middenvelder trof de bovenkant van de lat. Na twintig minuten in de tweede periode kon Reich een goede aanval van de thuisploeg afronden. Hierdoor stond Palace plots in pole-position. De Reds lieten zich niet van de kaart brengen en bleven kansen creëren. Peter Crouch, die nog niet scoorde voor Liverpool, miste twee goede mogelijkheden. Ook Luis Garcia en Raven waren nog gevaarlijk, maar ook zij konden niet meer scoren.