Speeldag: Ronde 3
Stadion: JJB Stadium
Wigan had verlengingen nodig, Villa niet
Philippe Crols

Dinsdag en woensdag staat in Engeland de derde ronde van de zogenaamde 'Leage Cup' op het programma. Hieronder kan u een overzicht terugvinden van vijf van de negen wedstrijden die vandaag gespeeld werden.

Wigan Athletic - Watford  3-0 (na verlengingen)

Seizoensrevelatie Wigan had verlengingen nodig om zich te plaatsten tegen tweedeklasser Watford. Na negentig minuten stond er nog altijd een brilscore op het bord. In die verlengingen toonde de thuisploeg zich wel de betere. Na 98 minuten brak Taylor de ban voor de thuisploeg. Hij had daar wel een strafschop voor nodig. Johansson zorgde er met nog twee doelpunten vlak voor tijd voor dat Wigan alsnog een ruime zege boekte.

Mansfield - Millwall  2-3

De rode lantaarn van de Engelse tweede klasse, Millwall, heeft zich op het nippertje weten te plaatsten tegen Mansfield. Dat is een ploeg die we terugvinden in de onderste regionen van de Engelse vierde klasse. De bezoekers gingen met een 0-1-voorsprong de rust in na een doelpunt van May. Op het uur leek Robinson de zege veilig te stellen voor de ex-club van Bob Peeters, maar niets was minder waar. Zes minuten na de gelijkmaker stond er immers al een 2-2 op het scorebord. Doelpunten van Brown en Barker waren daar verantwoordelijk voor. Toen iedereen zich al had neergelegd bij verlengingen besliste Livermore alsnog de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers.

Doncaster - Gillingham  2-0

Doncaster - Gillingham was een duel tussen twee derdeklassers. Gillingham bevindt zich onderin het klassement en Doncaster doet het al niet veel beter. Als we dus zeggen dat de thuisploeg een min of meer verwachte zege boekte dan liegen we allicht niet. Heffernan ontpopte zich tot man van de match nadat hij in minuut 84 en 89 had gescoord.

Aston Villa - Burnley  1-0

Echt goed doet Aston Villa het niet dit seizoen. In de competitie staat Villa in het rechtse kolommetje en ook in de League Cup ging het alles behalve vanzelf. Tweedeklasser Burnley bood misschien meer tegenstand dan men verwacht had, maar dat mag uiteraard geen excuus zijn voor Aston Villa. De thuisploeg won wel met het kleinste verschil dankzij een doelpunt van spits Philips. In de slotfase drukten de bezoekers Villa nog wel tegen het eigen doel, maar scoren en zo verlengingen afdwingen gebeurde niet meer.

Reading - Sheffield United  2-0

Reading - Sheffield United was een rasechte topaffiche. Het ging immers om een duel tussen de nummer 1 (Reading) en de nummer 2 (Sheffield Utd) van de Engelse tweede klasse. Het werd een 'close game' waarin beide ploegen dus aan elkaar gewaagd waren. Kitson was de man die voor de thuisploeg het verschil wist te maken. Hij scoorde vlak na rust en een kwartier voor tijd en bezegelde zo het lot van Sheffield Utd in de League Cup.