Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Nou Camp Barcelona
Schwalbe redt Barcelona
Tonnelier Caroline

FC Barcelona heeft slechts met heel veel moeite gewonnen van Málaga.  De Catalanen kwamen pas na 80 minuten op voorsprong dankzij een penaltydoelpunt na een schwalbe van Ronaldinho.  Larsson maakte er in de slotfase nog 2-0 van.

Málaga was duidelijk naar Camp Nou afgereisd met één doelstelling: de nul op het bord te houden.  De Andalusiërs beperkten zich dan ook tot verdedigen.  Barcelona dwong in de eerste helft heel wat kansen af, maar telkens stond doelman Arnau in de weg.  Ronaldinho, Eto’o, Giuly en Márquez slaagden er niet in de netten te doen trillen.  Aan de overkant viel er nauwelijks gevaar te noteren.  Edgar kreeg te weinig steun en Valdés moest zelfs maar één keer de handen uit de mouwen steken bij een kansje van Salva.

In de tweede helft wijzigde er weinig of niets aan het spelbeeld.  Barça had zo mogelijk nog meer balbezit dan voor de rust en bleef het bezoekende doel onder impuls van de ingevallen Iniesta bestoken.  Arnau keepte echter een prima wedstrijd en hield Van Bommel, Sylvinho, Eto’o en Iniesta zelf van het openingsdoelpunt.  Messi, die na een uur inviel, kon evenmin de weg naar doel vinden.  Een tiental minuten voor het einde versierde de onvermijdelijke Ronaldinho een strafschop en de Braziliaan zette die zelf om.  Málaga slaagde er niet meer in te reageren en Larsson verdubbelde in de slotminuten de score zelfs nog. Een bittere pil voor de bezoekers, maar al bij al een verdiende zege voor de landskampioen. Barcelona schuift stilaan terug richting de allerhoogste regionen, terwijl Málaga in de middenmoot blijft hangen.