Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Riazor
Real verliest tweede keer in vier dagen
Dirk Pieters

Voor de tweede keer in vier dagen tijd verloor Real Madrid opnieuw drie belangrijke punten. De Koninklijken verloren op het veld van Deportivo met 3-1.

De thuisploeg nam vanaf de beginfase de wedstrijd in handen. Diego Tristan kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd, maar zijn schot leverde geen doelpunt op. Robinho kreeg aan de overkant een zeldzame kans (foto), maar zijn schot werd net op tijd afgeblokt door Fabricio Coloccini. Iets over het halfuur was het dan toch prijs voor de thuisploeg. Julian de Guzmán, broer van Feyenoorder Jonathan de Guzmán, bracht Deportivo op een verdiende 1-0 voorsprong. Vlak voor rust kon Juanma de score verdubbelen met een krachtige kopstoot op een corner van Valeron. De Depor-spelers mochten gaan rusten met een geruststellende 2-0 voorsprong.

Ook in de tweede helft kwam Real Madrid er niet toe om de score te milderen. Supervedette David Beckham mocht gaan rusten na 53 minuten, zijn vervanger was Javier Balbao. Ook deze wissel bracht weinig aarde aan de dijk en Deportivo hield makkelijk stand. Valeron en Ramos waren nog dichtbij de 3-0, maar Cassilas kon erger voorkomen. Uitstel was geen afstel want met nog tien minuten te gaan, kon Juanma zijn tweede van de avond scoren. Opnieuw kon de speler een corner van Valeron makkelijk in doel koppen. Vlak voor tijd kwam de eerredder van Real, wie anders dan Raúl zette de 3-1 eindstand op het bord.

Real Madrid zakt door deze nederlaag naar de vijfde plaats in het klassement. Het ziet Deportivo naderen, dat nu op de negende plaats staat. [AN]