Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Daknam
Anderlecht kan niet winnen op Daknam
Giovanny Saelens

RSC Anderlecht trok vrijdagavond naar Daknam. Kompany was nog altijd niet fit en ook Goor en Vanden Borre werden aan de kant gehouden. Proto was opnieuw titularis. De wedstrijd eindigde op een gelijkspel. Beide doelmannen zagen de bal twee keer achter zich verdwijnen. Het zag er lang naar uit dat Anderlecht zou winnen, maar in het laatste halfuur zagen we nog drie doelpunten.

Het stadion was uitverkocht en de supporters verwachtten dan ook spektakel. Mpenza wrong al in de eerste minuut een mooie kans de nek om. Kristinsson liet ook wat zien en bracht de bal tot bij Vukomanovic. Proto zorgde dat Lokeren niet op voorsprong kwam. Na tien minuten zagen we opnieuw dreiging van Anderlecht. Serhat legde de bal klaar voor Wilhelmsson, die de bal naast trapte. We waren een kwartier ver toen Bouchouari de bal op Proto kopte. Even later liet Wilhelmsson nog eens zijn dribbeltalent zien. Zijn voorzet ging richting Mpenza. Lazic kon redding brengen.
Twee minuten daarna kon Serhat zijn ploeg op voorsprong brengen. Nadat zijn eerste schot niet in doel belandde, strandde zijn rebound op de paal. Op het halfuur lukte het scoren hem wel. Akin kon de bal binnenduwen na een mooie actie van Wilhelmsson. De Turk bleef kansen krijgen, maar het scoren lukte hem niet meer.

Vier minuten voor rust wou Lokeren een strafschop. Zewlakow ondernam een harde ingreep op Zanzan, maar Verbist floot niet. Anderlecht stond verdiend op voorsprong aan de rust. Het kreeg genoeg kansen, maar kon niet afwerken. Aan de overkant verdedigde Proto goed zijn doel. Ruststand: 0-1

Lokeren-coach Muslin bracht in de tweede helft Jukic in. Camara bleef in de kleedkamers. Van die wissel viel de eerste vijf minuten nog niets te merken. Mpenza brak door, maar zag hoe Lazic een doelpunt voorkwam. Zoals we al zo vaak in de eerste helft zagen, zagen we opnieuw een actie tussen Wilhelmsson en Serhat. De Turk kon niet afwerken. De ingevallen Jukic had ook een mogelijkheid tot scoren, maar zijn bal ging over. Met nog iets minder dan een halfuur te gaan, kon Joao Carlos de stand terug in evenwicht brengen. Bouchouari was de man van de assist. Een teken voor Anderlecht om toch maar het bod van vijf miljoen euro te overwegen.
Serhat kon tien minuten later de bal niet in doel krijgen, maar Wilhelmsson kon dat een tijdje daarna wel. Ehret stuurde de koelbloedige Zweed alleen op Lazic af, en zo werd het terug 1-2. Lokeren had absoluut geen zin om bij de pakken te blijven zitten. Na een vrije trap van Jukic kon Diallo de gelijkmaker scoren. Anderlecht kwam dus niet verder dan een gelijkspel in Lokeren. Kansen moeten dan ook worden afgemaakt. Eindstand: 2-2