Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Olympiastadion
Portillo leidt Club naar de overwinning
Giovanny Saelens

Zaterdagavond nam Club Brugge het thuis op tegen AA Gent. Zoals u live op Voetbalkrant.com kon volgen, won blauw-zwart met 2-1. Javier Portillo zorgde voor beide Brugse doelpunten. Foley maakte de aansluitingstreffer.

Club Brugge had na de winst tegen Rapid Wenen en het gelijkspel tegen RSC Anderlecht opnieuw vertrouwen opgedaan. Dat wou het de supporters laten zien door in de eerste minuut meteen te dreigen. Portillo schoot echter net naast het doel. AA Gent zag wat later hoe Portillo werd aangespeeld door Leko, maar de vlag ging in de hoogte.
De Gentenaars konden de eerste keer dreigen via een kopbal van Vrancken, maar Butina haalde de bal net onder de laat weg. Balaban toonde na een kwartier niet egoïstisch te zijn. Hij legde de bal terug naar Vermant, die er net niet bij kon.
Aan de overkant kon De Beule de score niet openen voor Gent. Twee minuten later belandde een voorzet van Vermant net niet bij Verheyen en nog wat later schoot Vermant nipt naast.
Uiteindelijk kon Portillo knap de openingstreffer maken. 1-0, een verdiende voorsprong voor Club Brugge. Herpoel was vijf minuten later wel alert en stopte Portillo af. Na een mooie aanval van Club kon Portillo de bal niet voorbij Herpoel werken. Net voor rust zagen we opnieuw een schot van Portillo. Deze keer voorkwam het zijnet dat de thuisploeg de score kon verdubbelen. In de eerste helft zagen we een goede Portillo, die zijn doelpuntje meepikte. Ruststand: 1-0.

In de eerste vijf minuten van de tweede helft opnieuw enkele kansjes voor Club Brugge. Een vrije trap van Leko werd weggekopt door Blessing, een voorzet van Van Audenaerde kwam net niet bij Portillo en Verheyen trapte in het zijnet.
Twintig minuten voor tijd zagen we de eerste actie van Gent in de tweede helft, maar Boussoufa kwam niet tot schieten. Portillo liet zien hoe het wel moet. Hij kon met het hoofd zijn tweede van de avond maken.
Daarna volgen tien minuten zonder doelgevaar. Tot Foley zeven minuten voor tijd nog eens kon dreigen en ook scoorde. De aansluitingstreffer was een feit. Net daarna kreeg  Sandy Martens dé kans op de gelijkmaker, maar de bal ging net naast. Laybutt kon in de voorlaatste minuut koppen. Een opluchting voor Club Brugge, want zijn kopbal strandde op de lat. Club Brugge won dus nipt en kwam in de laatste minuten nog goed weg. Eindstand: 2-1. [AN]