Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Gelredome
Vitesse stuurt Heracles met ruime cijfers huiswaarts
Jimmy Wouters

Vitesse Arhem boekte zaterdagavond eenvoudig zijn derde overwinning op rij. In het eigen Gelredome werd Heracles Almelo met zware 5-1 -cijfers verslagen. Man van de wedstrijd was, met onder meer twee treffers, Youssouf Hersi.

Vitesse ondervond eigenlijk weinig weerwerk van de formatie uit Almelo. De thuisploeg nam meteen het heft in handen en drukte Heracles tot tegen het eigen doel. Na een klein kwartier spelen opende onze landgenoot Tom de Mul op aangeven van Stijn Vreven verdiend de score. Luttele minuten later schoot Heracles-spits Kwame Quansah de gelijkmaker binnen, en zorgde zo even voor wat twijfel. Die werd echter al vrij vlug door een sterk spelende thuisploeg weggenomen. Tien minuten voor rust was het Youssouf Hersi die de ploeg van Edward Sturing op voorsprong zette.

Ook in de tweede helft bleef Vitesse het spel maken en dit resulteerde in de zestigste minuut in de 3-1 door een doelpunt van Matthew Amoah. Heracles kwam er niet aan te pas en daarnaast vond doelman Pieckenhagen het nodig om Vitesse een handje te helpen. Met nog treffers van Amoah en Hersi won Vitesse verdiend met 5-1 van Heracles. [AN]