Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Willem II Stadion
Feyenoord blijft PSV op de hielen zitten
Jimmy Wouters

Feyenoord blijft in het spoor van PSV. De ploeg uit Rotterdam-Zuid ging heel eenvoudig met 1-3 winnen op het veld van Willem II.

Toch begon de thuisploeg het beste aan de partij, maar al snel nam Feyenoord het initiatief over. Al na negen minuten spelen schoot De Guzman op aangeven van Castelen de 0-1 op het bord. Willem II ging vervolgens totaal ten onder en gaf een zee aan ruimte aan de bezoekers. Vooral Kalou en Castelen maakten dankbaar gebruik van het defensieve geklungel. Na twintig minuten kwam Feyenoord dan ook op een logische 0-2 voorsprong dankzij Castelen.  Feyenoord bleef baas, maar scoorde niet meer voor rust.

Ook na de pauze bleef Willem II veel te mak voetballen. Na tien minuten spelen keek de ploeg al tegen een 0-3-achterstand aan. De thuisdefensie reageerde veel te laat op een snelle vrije trap van Dirk Kuijt, waardoor Paauwe eenvoudig kon scoren. In de toegevoegde tijd redde Hans Denissen dan nog de eer voor de Tilburgse formatie.  [AN]