Speeldag: Speeldag 11
Stadion: De Kuip
Feyenoord laat punten liggen
Jimmy Wouters

Feyenoord is in de eigen Kuip niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel tegen Vitesse. Uitblinker zondagmiddag was Vitesse-doelman Harald Wapenaar.

Feyenoord voerde tijdens de eerste helft een constante druk naar voor uit. Al na vier minuten stopte Wapenaar de doorgebroken Salomon Kalou foutief in de zestien, maar een strafschop bleef achterwege. Feyenoord bleef aanvallen en kreeg via Kuijt, Kalou en Castelen enkele zeer mooie mogelijkheden. Toch bleef het verdiende doelpunt uit.

Ook in de tweede periode was Feyenoord heer en meester, maar de Rotterdammers slaagden er maar niet in doelman Wapenaar te passeren. Aan de overkant was het dan wel bijna raak, maar de schoten van Hersi en Janssen werden knap door Lodewijks gered.

Feyenoord laat zo voor de eerste keer dit seizoen thuis punten liggen en ziet zo de kloof met PSV vergroten.  [AN]