Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Old Trafford
Ferguson klopt Mourinho op Old Trafford
Harald Berings

Op Old Trafford heeft Manchester United rivaal Chelsea verslagen met 1-0. Het doelpunt van de 21-jarige Darren Fletcher stond garant voor de eerste competitienederlaag van de Blues dit seizoen. Zo haalt Sir Alex Ferguson, na veel ophef in de media, zijn gelijk bij collega José Mourinho.

In de eerste helft waren beide Engelse grootmachten aan elkaar gewaagd. Op het halfuur leverde Cristiano Ronaldo de voorzet voor de 1-0. Maar liefst 67.000 toeschouwers zagen hoe de pas 21-jarige Schot Darren Fletcher de winnende treffer tegen de touwen kopte.

De tweede helft was bijgevolg volledig voor Chelsea. Mourinho greep even na de pauze in en bracht met Gudjohnsen een spits in voor controlende middenvelder Mikaël Essien. Chelsea speelde gretig, en kwam enkele keren erg dicht bij de gelijkmaker, maar de Nederlandse veteraan Edwin van der Sar kroonde zich met enkele formidabele reddingen tot man van de match voor Man U.

De mooiste safe kwam er twintig minuten voor tijd, wanneer de doelman een gemaakt doelpunt van Frank Lampard verijdelde. Maar ook United kreeg nog een mooie mogelijkheid. Ruud van Nistelrooy, die een ongelukkige wedstrijd afleverde, schoot de kans over.

Chelsea bleef morsen met de kansen, en dat kostte de Blues de eerste nederlaag in de Premier League sinds 16 oktober. Toen verloor Chelsea van United's kleine broer, Manchester City, ook al met 1-0. Sir Alex Ferguson greep zo met zijn ploeg de laatste strohalm en kan de achtervolging op het Chelsea van José Mourinho met nieuwe moed voortzetten.

Chelsea ziet op haar beurt Wigan Athletic inlopen tot zes punten. Voor de Londense kampioen is het al de derde nederlaag op anderhalve week tijd: in de League Cup ging het onderuit tegen stadsgenoot Charlton, in de Champions League moest het haar meerdere erkennen in Real Betis. Benieuwd welke uitleg José Mourinho vandaag weer klaar heeft... [BA]