Speeldag: Speeldag 11
Stadion: De Goffert
Ajax blijft sukkelen
Philippe Crols

Ajax Amsterdam won woensdag nog wel in de Champions League van het bescheiden FC Thun, maar zondagmiddag draaide het weer helemaal in de soep voor de Amsterdammers. Het verloor uit bij NEC met 1-0.

Ajax-trainer Danny Blind hoopte dat de Champions League-overwinning van de afgelopen week zijn ploeg eindelijk op de rails ging krijgen. Helaas voor de ex-speler was dat zondagmiddag niet het geval in Nijmegen. NEC was niet bepaald beter dan de Amsterdammers, maar was gewoon minder slecht, want de partij was het bekijken eigenlijk niet waard. Gedurende de hele eerste helft noteerden we aan elke zijde één kans. In de eerste minuut was Ajax via Nigel De Jong gevaarlijk en later in die eerste helft was Wisgerhof aan de overkant met het hoofd dicht bij een treffer.

De mensen die dachten dat de tweede helft beterschap zou bieden kwamen bedrogen uit. Al leek de wedstrijd een minuut na rust wel los te komen. Na een combinatie tussen Tininho en Niedzelan kwam de bal voor de voeten van Denneboom die de 1-0 zonder pardon binnen trapte. Ajax kwam eigenlijk nooit echt dicht bij een doelpunt. Alleen in de slotfase werd het nog enkele keren warm voor het doel van Babos, maar tot echte kansen kwam het dus niet. Barreto en Grot lieten op de counter zelfs nog de 2-0 liggen. Het bleef echter 1-0.

Bij Ajax is de crisis nu wel helemaal een feit. Voor de ploeg van Blind was dit al de vierde opeenvolgende competitiewedstrijd waarin de Amsterdammers niet tot scoren kwamen. Dat is een evenaring van een niet zo leuk Amsterdams record. In de stand is Ajax, tezamen met vijf andere ploegen (waaronder NEC), nu zesde met amper vijftien punten uit elf wedstrijden. Dat zijn er dertien minder dan leider PSV en tien minder dan de nummers twee en drie, AZ en Feyenoord.