Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem verslaat Club
Thomas Dubois

Club Brugge is vanmiddag gaan verliezen op het veld van Zulte Waregem. Voor de landskampioen de derde nederlaag van de competitie en zo ziet het Zulte Waregem over zich heen springen. De neo-eersteklasser staat nu op de derde plaats.

Voor Zulte Waregem is het duel tegen Club Brugge de wedstrijd van het jaar, weken op voorhand was de wedstrijd uitverkocht en de sfeer van de grote dagen was aanwezig. Zulte Waregem kende heel wat geblesseerden waardoor er slechts 16 spelers op het wedstrijdblad stonden. Vandendriessche, Wiggers, Tankary en Breleur waren geblesseerd, daar bovenop waren Meert, Verschuere en Van Nieuwenhuyze geschorst. Van selectieproblemen was er geen sprake bij Club Brugge, waar trainer Jan Ceulemans steeds meer spelers moet teleur stellen. Victor, die woensdag nog in de kern zat voor de wedstrijd tegen Rapid Wenen, belandde in de tribune en Yulu Matondo kwam in de kern. Club Brugge startte met dezelfde elf die deze week Europees succes haalden.

De wedstrijd begon gelijkopgaand. Club kreeg enkele kleine kansjes, maar echt doelgericht waren die niet, Verheyen kopte een hoekschop hoog over. Even opschudding dan na een goede tien minuten wanneer twee spelers van Club Brugge geblesseerd op de grond lagen, maar scheidsrechter Johny Ver Eecke gewoon liet doorspelen en Salou zo kon schieten, Butina redde. Zulte Waregem kwam nu duidelijk beter in de wedstrijd, Club had het moeilijk tegen het stevig collectief van Dury. Twee keer kwam Leleu dicht bij een doelpunt, maar eerst ging zijn kopbal naast, daarna werd zijn schot gered door Butina.

Op het halfuur was het dan toch raak, de Ghanese spits Ibrahim Salou nam de voorzet van De Brul meteen op de volley en kegelde binnen, de bal ging ongelukkig onder Butina door, en zo stond de thuisploeg verdiend 1-0 voor. Het antwoord van Club kwam meteen, maar een kopbal van Leko kon doelman Merlier niet echt bedreigen. De thuisploeg ging vervolgens door op z’n elan en kreeg nog enkele uitstekende kansen. Club kon slechts in de laatste vijf minuten nog eens gevaarlijk zijn wanneer Bosko Balaban tot twee keer toe een vrije trap mocht nemen, de eerste ging hoog over en de andere likte de lat.

De eerste kans in de tweede helft was net als in de eerste helft voor Club Brugge, een vrije trap van Leko ging naast. En ook nu kon Zulte Waregem gevat reageren, een val van Sergeant belandde in de handen van Butina. Club kwam toch beter in de wedstrijd, een schot van Blondel werd gepakt door Merlier en een kopbal van Clement was te zwak om echt voor dreiging te zorgen. Vervolgens kregen we het debuut van Rune Lange in deze competitie, de zwak acterende Portillo was het slachtoffer. Hij had nog een halfuur om het tij te doen keren.

Éénrichtingsvoetbal was nu het oordeel voor Zulte Waregem, tot echte kansen leidde dit echter niet. Integendeel het zijn aan de overkant Salou en D’Haemers die het dichtst bij de 2-0 kwam. Geen 2-0 maar 1-1 wanneer Rune Lange zijn moment gekomen zag om te scoren. Een typische goal van Lange, die de voorzet van de ingevallen Dufer binnenknikte. Een prachtige rentree voor de Noor.

Club rook nu de zege en een draaibal van Balaban belandde na afleggen van Clement in de handen van Merlier. Aan de overkant kwam D’Haemers alleen voor Butina, maar de bal werd van de lijn gehaald. Een kopbal van Lange ging naast. Een vergissing in de verdediging van Brugge zorgde voor een uitermate heet standje voor doel. Mathijs op de paal, Salou bijna, een scrimmage voor het doel en meermaals moest de bal van de lijn gehaald worden. Zulte Waregem verdiende terug de voorsprong. En die kwam er ook wanneer Dupré een hoekschop knap binnenkopte. Het Regenboogstadion door het dolle heen.

Zulte Waregem wint zo van een zwak Club Brugge, dat na een goeie reeks drie kostbare punten verliest. Op 30 november moet Club terug naar het Regenboogstadion waar ze elkaar bekampen in de Beker van België. [AN]