Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Rat Verlegh Stadion
NAC-Utrecht was een mager beestje
Jimmy Wouters

De wedstrijd tussen NAC Breda en FC Utrecht had niet veel om het lijf. De Domstedelingen wonnen zaterdagavond met 0-1 en daar was dan ook vrijwel alles mee gezegd.

De eerste helft stelde eigenlijk niks voor. Beide ploegen toonden totaal geen beleving. Het spel was te traag en er werden nauwelijks kansen gecreëerd. Het was geen wonder dat het doelpunt vlak voor rust uit de lucht kwam vallen. Ricky Kruys krulde het leer vanop zo'n 20 meter naar de bovenhoek en liet doelman Van Zwam kansloos.

Na de pauze controleerde Utrecht de partij. De ploeg kroop tot diep in de eigen helft terug. De thuisploeg leek aanvankelijk amper zin te hebben om de voetballen. Alleen in de slotfase probeerden de jongens uit Breda de scheve situatie nog enigszins recht te trekken, maar veel verder dan wat kansjes kwamen ze niet meer.  [AN]