Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Daknam
Lokeren niet opgewassen tegen Zulte Waregem
Giovanny Saelens

Zaterdagavond stond de topper in eerste klasse tussen Lokeren en SVZW op het programma. Zulte Waregem speelde een prima partij en won met 2-3. Aan de rust stond het 1-2 na twee doelpunten van Meert. Salou scoorde ook nog. In de slotminuten werd het bibberen, toen Lokeren de 2-3 scoorde via Joao Carlos. Zulte Waregem staat nu op de derde plaats.

Zulte Waregem trok zaterdagavond naar het Oost-Vlaamse Lokeren. Bij Lokeren werd Drulic, die geschorst is, vervangen door Bancé. Bij SVZW raakte Dupré niet speelklaar.
We moesten tien minuten wachten tot de eerste kans. D'Haemers zag zijn schot in hoekschop gaan. Stijn Meert kon een minuut daarna wel scoren. Sergeant trapte op de paal, maar Meert was goed gevolgd.
Zulte Waregem had daarna opnieuw een goede kans. D'Haemers miste onbegrijpelijk. Hij trapte de bal tegen de deklat. Door handspel in het strafschopgebied kreeg Lokeren kort daarna een strafschop. Kristinsson bracht de bordjes gelijk.
Na een kwartier zonder doelkansen, zagen we toch het derde doelpunt. Het was opnieuw Stijn Meert die scoorde. Het stond dus 1-2 na een halfuur. Zulte Waregem bleef domineren en zorgde dat Lokeren niet meer gevaarlijk was voor de rust. De West-Vlamingen verdiend voor aan de rust.

Ook na de rust zagen we kansen en doelpunten. We waren drie minuten ver, wanneer Ibrahim Salou (ex-Kortrijk) de bal voorbij Lazic kopte. De ingevallen Jukic kon tien minuten later nog eens voor dreiging zorgen. Hij schoot tegen de paal.
Zulte Waregem bleef de wedstrijd domineren en drukte Lokeren weg. Echte kansen echter zagen we niet. Toen Lokeren toch nog eens kon dreigen via Vidarsson, hield Merlier zijn doel schoon. Merlier moest twee minuten later het veld verlaten. Hij botste tegen een Lokeren-speler op in het strafschopgebied.
Reservedoelman Van Ryckegem hield zijn netten schoon, maar drie minuten voor tijd was het toch raak. Joao Carlos was de maker van het doelpunt. De gelijkmaker was zelfs nabij, maar Jukic kon de bal niet tegen de netten prikken. De stand bleef 1-3, waardoor Zulte Waregem over Lokeren springt naar de derde plaats.