Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Feyenoord met veel moeite voorbij Roda
Jimmy Wouters

Feyenoord heeft zondagmiddag alles moeten bijzetten om met een overwinning terug naar Rotterdam te kunnen gaan. In Kerkrade won Feyenoord met de grootste moeite met 2-3.

Beide teams begonnen erg aanvallend aan de partij. Zo startte Feyenoord met maar liefst vier aanvallers. Hierdoor ging het spel vlot op en neer en kregen de toeschouwers een aangename wedstrijd te zien.
Roda was tijdens de eerste periode de betere. Zo kregen de Limburgers via Cissé enkele aardige kansen. Toch waren het de bezoekers die na 25 minuten onverdiend op voorsprong kwamen. Niemand anders dan Kuijt zorgde voor het doelpunt. Roda was niet aangeslagen en reageerde onmiddellijk. Amper twee minuten later schoot Sergio met een fraai schot zijn ploeg terug langszij. Op het halfuur kwam Feyenoord voor de tweede keer op voorsprong, ditmaal via Bahia. Vlak voor de pauze kwam Roda alsnog lanszij dankzij Oper, waardoor Feyenoord met een gevleide 2-2 tussenstand de kleedkamers in mocht.

Na de thee oefenden de Rotterdammers meer druk uit. Dat resulteerde in meer doelgevaar dan in de eerste periode. Feyenoord had het erg moeilijk om raak te treffen. Zo verkwanselde Kalou nog enkele uitstekende mogelijkheden. In de 80e minuut scoorde de ingevallen Diego Biseswar dan toch nog de 2-3. [AN]