Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade Municipal du Ray
Lyon speelt gelijk dankzij late wissel
Dirk Pieters

De Franse competitieleider Lyon kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel op het veld van Nice. Voor de bezoekers was dit een speciale wedstrijd. Lyon kon bij een eventuele winst voor de achtste opeenvolgende keer winnen en zo het Franse record van Nantes en PSG evenaren.

Het is voor de Franse kampioen dus niet gelukt. De club blijft wel voor de 21ste keer ongeslagen in de competitie. In de eerste helft kwam thuisploeg Nice op voorsprong na een mooi kopbaldoelpunt van de Malinees Mamadou Bagayoko. Grégory Coupet had geen schijn van kans. Nice mocht gaan rusten met een mooie voorsprong.

Ook in de tweede helft bleef de voorsprong lang op het bord staan. Lyon-trainer Houllier greep in en haalde verdediger Berthod eruit voor een extra aanvaller. Sidney Govou kwam in het veld en scoorde in de 76ste minuut de gelijkmaker. Verder dan een 1-1 gelijkspel kwam Lyon niet. De leider verdiende op basis van de kansen meer, maar het sterk geheel van Nice uit verband spelen leek geen simpele opdracht. Lyon blijft wel alleen leider in de Franse competitie.