Speeldag: Speeldag 13
Stadion: De Kuip
Feyenoord geeft Heracles pak slaag
Jimmy Wouters

Feyenoord Rotterdam heeft zondagmiddag in de Kuip Heracles met 7-1 afgedroogd. Voor de promovendus zat een stunt zoals tegen Ajax of PSV er nooit in. Voor ex-Anderlechtenaar Derijck was het een speciale dag, want hij mocht voor de eerste keer meespelen met Feyenoord.

Feyenoord begon sterk aan de partij, hoewel het eigenlijk bitter weinig tegenstand ondervond. Al na 8 minuten spelen mocht het Legioen al juichen. De Guzman speelde Boussaboun knap vrij en de aanvaller kon vervolgens simpel afwerken. De bezoekers uit Almelo maakte het de thuisploeg bijzonder eenvoudig waardoor Feyenoord al wandelend door de verdediging heen kon gaan. Na nog geen twintig minuten spelen verdubbelde Greene met een gelukje de score. Voor rust werd er nog éénmaal gescoord dankzij Kalou

In de tweede periode lukte niets meer voor Heracles. De ploeg geraakte amper over de middellijn, waardoor de defensie voortdurend onder druk stond. Iets voor het uur mocht Boussaboun alleen op doel afgaan en zo zijn tweede van de middag maken. Het bleef vervolgens wachten totdat ook Kuijt zijn doelpuntje mee kon pikken. De aanvoerder had eerst een aantal goede mogelijkheden gemist alvorens dan toch te scoren. Tien minuten voor tijd wist Kuijt met zijn tweede van de middag de score op 6-0 brengen.

De bezoekers kwamen in de slotfase zowaar nog in de buurt van het doel van Lodewijks. Drie minuten voor affluiten mocht Jansen de eerredder optekenen. Bij die 6-1 bleef het niet, want in blessuretijd bracht De Guzman de eindscore op 7-1. [AN]