Speeldag: Speeldag 13
Stadion: De Goffert
Weer geen punten voor Willem II

De aanstelling van Kees Zwamborn heeft bij Willem II niet het gewenste effect opgeleverd. De Tilburgers gingen immers weer roemloos ten onder. Ditmaal was NEC in de eigen Goffert veel te sterk.

Al na twee minuten spelen kwam het degradatiespook al kijken. Denneboom verschalkte op een veel te simpele manier drie evaren spelers en tekende zo al erg vroeg voor de 1-0. De Nijmegenaren keken vervolgens de kat een beetje uit de boom. De ploeg was duidelijk baas op het middenveld, maar had niet veel zin om dat overwicht in doelpunten om te zetten.

Ook tijdens de tweede periode was NEC de betere ploeg. Na 50 minuten spelen kwam de thuisploeg op een erg comfortabele 2-0 voorsprong. Het was Edgar Barreto die met een magistrale vrije trap voor een van de weinige hoogtepunten zorgde. Bij Willem II drong het nu stilaan door dat de degradatie begint te dreigen. De ploeg zocht vervolgens nog tevergeefs de aanval. [AN]