Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem overklast Club Brugge
Kristof Blomme

Club Brugge heeft voor de tweede keer dit seizoen de duimen moeten leggen tegen Zulte Waregem. Het was een verdiende zege voor de thuisploeg die feller was. D'Haemers en Dupré brachten Zulte 2-0 voor. In de laatste minuten kon Ishiaku nog milderen.

Zulte Waregem was al van in het begin van de match gevaarlijk. Ze dreigden via schoten van Matthys en Salou, maar telkens zat er een Brugse voet tussen. Na twaalf minuten kreeg Stijn Meert de eerste grote kans. Een voorzet kwam aan de tweede paal op z'n hoofd, maar hij kopte van dichtbij voorlangs. Halfweg de eerste helft werd het verdiend 1-0. Na een één-twee tussen Dhaemers en Dupré, knalde die eerste vanuit een scherpe hoek voorbij Butina. Na 25 minuten ging Sengier onder een voorzet door, maar Leleu kon wegwerken voor Ishiaku gevaarlijk werd. Dat was de beste kans voor Club. Op het halfuur kreeg De Brul de bal bij de oersterke Salou. Die mocht schieten vanop de penaltystip, maar hij kraakte zijn schot. Bij de rust was de stand terecht 1-0.

De tweede helft verliep hetzelfde als de eerste. Zulte Waregem zette meteen druk op de tegenstander terwijl de bezoekers zonder inzet en zonder beleving leken te voetballen. Na drie minuten mocht D'Haemers nog eens uithalen. Nu knalde hij net over de goal. Het was slechts uitstel want na tien minuten in de tweede helft werd het toch 2-0. Een hoekschop van Matthys werd door Dupré knap in de verste hoek binnen gekopt. Eén minuut later was de gelijkmaker bijna een feit. De ingevallen Balaban mocht alleen op Sengier stormen, maar de afwerking was beneden alle peil. Club probeerde nu wat te komen, maar de kopballen van Verheyen, de enige op niveau bij Club en Clement waren niet goed genoeg. Dufer kon ook nog op doel schieten. Sengier stond echter op de goede plaats. De thuisgoalie moest even later nogmaals zijn kunnen tonen op een vrije trap van Balaban. Tien minuten voor tijd kon uitblinker Salou bijna scoren. Zijn botsende bal ging net naast de kooi van Butina. Ook D'Haemers kreeg nog een uitstekende mogelijkheid, maar oog in oog met Butina besloot hij voorlangs. Drie minuten voor tijd was er een vreemd tafereel. Scheidsrechter Vermeirsch gaf hoekschop aan blauw-zwart, maar op aangeven van Gert Verheyen zelf kwam hij daarop terug. Knap staaltje fair-play van de Brugse kapitein. In de allerlaatste minuut kon Club toch nog tegenscoren. Een vrije trap van Balaban werd door Ishiaku afgemaakt. Het bleef 2-1 waardoor Zulte Waregem oververdiend verder bekert. Club Brugge is dringend aan bezinning toe.