Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Daknam
Westel en Essevee delen de punten
Ruben Claesen

In een best genietbare wedstrijd kon Westerlo niet winnen van Zulte Waregem. De thuisploeg kwam via twee knappe goals van Jackson Coelho al vroeg op voorsprong, maar met Zulte Waregem ben je nooit klaar. Even voor rust kon Meert de aansluitingstreffer binnentikken. Stefaan Leleu zorgde nog voor de gelijkmaker.

Bij de thuisploeg was de tandem Evens-Delen geblesseerd, net zoals Elejiko. Tom Van Imschoot was eveneens out. Bij Zulte geen merkwaardige feiten.

Al na vijf minuten moest doelman Sengier zich een eerste keer omdraaien. Wie anders dan Coelho opende de score, met een knap schot. Even later was het weer prijs voor de Braziliaan, een heerlijke vrije trap in de kruising, keeper Sengier was kansloos. Zulte Waregem stond paf en kon niet veel terugdoen. Tien minuten voor rust kreeg Coelho dé kans voor een zuivere hattrick, hij schoot echter spijkerhard over. Net voor rust tekende Zulte Waregem dan toch de aansluitingstreffer aan, na een misser van Chris Janssens tikte Stijn Meert de bal binnen.

Zulte Waregem kwam na de pauze meer opzetten, en zette de thuisploeg vast op eigen helft, al waren de kansen voor Westel. Tien minuten na rust strandde de poging van Utaka op Sengier. Even na het uur werd Salou Ibrahim het straatje ingestuurd, Gaspercic ging goed plat. Ook de rebound van D’Haemers was niet goed genoeg. Twintig minuten voor tijd kwam Essevee dan toch op gelijke hoogte. Dupré kopte een corner eerst nog op Gaspercic, Leleu lette goed op en kon de 2-2 scoren. Meer kansen kwamen er niet, het bleef bij vier doelpunten.  [AN]