Speeldag: Speeldag 14
Stadion: De Goffert
NEC wint de Gelderse derby
Jimmy Wouters

NEC heeft zijn duizendste wedstrijd in de Eredivisie winnend afgesloten. In een matte Gelderse derby werd Vitesse met 1-0 verslagen.

Ook in deze derby was het voetbal niet van de hoogste kwaliteit. Wel was er erg veel strijd in de Goffert, met weinig kansen. De Nijmegenaren kwamen negen minuten voor rust iets of wat verdiend op voorsprong. Vitesse leed knullig balverlies, waardoor Worm op doel af mocht gaan. Hij rondde de opgelegde kans beheerst af.

Ook na rust was NEC de meest bedreven ploeg. In tegenstelling tot in de eerste periode vielen er nu wel kansen te noteren. Zo was de thuisploeg via een schot van Barreto en een kopbal van Denneboom nog dicht bij de tweede treffer. Vitesse stelde erg teleur en speelde zo goed als geen kans bij mekaar, waardoor de winst verdiend in Nijmegen bleef. [AN]