Speeldag: Speeldag 14
Stadion: El Madrigal
Villarreal kan Barça niet afstoppen
Tonnelier Caroline

Villarreal is er niet in geslaagd een einde te maken aan de zegereeks van FC Barcelona.  De Catalanen behaalden in El Madrigal een vrije eenvoudige 0-2 overwinning.  Villarreal-verdediger Peña beleefde een ware nachtmerrie.  Hij maakte niet alleen own-goal, maar devieerde ook een afstandsschot van Deco en lag zo aan de basis van beide tegendoelpunten.

Barcelona reisde naar Villarreal zonder de zieke Rijkaard en zonder de geblesseerden Xavi en Van Bommel.  Motta was op het middenveld de vervanger van Xavi.  Villarreal kampt met heel wat blessures.  Belangrijkste afwezigen waren Forlán en aanvoerder Quique Alvarez.  Ondanks de blessurelast etaleerde El Submarino Amarillo de voorbije weken een goede vorm en de thuisploeg begon ook gretig aan de wedstrijd.  Al na drie minuten haalde Barça-doelman Valdés Sorín onderuit, maar scheidsrechter Muñiz Fernandez reageerde niet op de strafschopfout.  Villarreal kreeg in het openingskwartier nog een aantal goede kansen.  Josico slaagde er echter niet in binnen het doelkader te mikken.  Barcelona had nog niet echt veel getoond toen het in de 24e minuut een doelpunt cadeau kreeg.  Doelman Viera kon een vrije trap van Ronaldinho niet voldoende wegwerken en de bal belandde via de ongelukkige Peña in doel.  Villarreal was aangeslagen na deze tegentreffer en liet in een saai vervolg van de eerste helft nog weinig zien.  Ook Barcelona deed weinig moeite om de score op te drijven.

Villarreal herpakte zich na de rust enigszins, zonder Barcelona echt in de problemen te kunnen brengen.  Riquelme kwam nooit in zijn beste spel en spits Figueroa speelde een zwakke wedstrijd.  Alleen Jose Marí kon voor wat gevaar zorgen en hij was ook de enige die Valdés aan het werk kon zetten.  De tweede treffer viel echter aan de overkant.  Een afstandsschot van Deco week af op Peña en verraste doelman Viera.  Alweer een lucky goal voor Barcelona, dat verder niet meer in de problemen kwam.  Scheidsrechter Muñiz Fernandez weigerde ook de landskampioen een penalty toe te kennen na een duidelijke fout op Larsson.  Ondanks de eerste overwinning in vier jaar in El Madrigal was er ook minder goed nieuws voor FC Barcelona.  Deco pakte zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is volgende week geschorst, net als Marquéz, die met twee keer geel uitgesloten werd.  Bovendien viel met Motta alweer een middenvelder geblesseerd uit.